Telefoonnummer

06-18941676

Email

madbosnie@gmail.com

Rekeningnummer

NL72 INGB 0009 6613 79

Belang van de projecten

imagesFZ618WN2

Tot grote ontsteltenis ontdekte MADBosnië – Make A Difference door samenwerking met lokale NGO Snaga Žene dat er na het einde van de burgeroorlog in 1995 nog veel ontheemde families woonachtig zijn in de destijds door VN gebouwde vluchtelingenkampen. Deze vluchtelingenkampen zijn gebouwd voor de mensen die vluchtten voor het geweld in Srebrenica. Terugkeren naar hun oude huizen is voor vele tot op de dag van vandaag geen optie, in vele gevallen zijn deze woningen helemaal verwoest. 

imagesE70BEMQU

Daarnaast heerst er in het hele land een enorme werkloosheid. De mensen die in de vluchtelingenkampen wonen hebben naast deze economische problemen ook veelvuldig last van psychische problemen waaronder; depressie en oorlogstrauma’s (PTSS).

begraafplaats

Helaas ontbreekt het in Bosnië- Herzegovina vanwege de huidige economische en politieke crisis aan steun vanuit lokale overheidsinstanties. De bewoners voelen zich vergeten en hebben weinig uitzicht op een betere toekomst. De enige organisatie die zich bekommert om deze doelgroep is Snaga Žene, waar MADBosnië in de afgelopen jaren een prettige en vruchtbare samenwerking heeft opgebouwd.