Telefoonnummer

06-18941676

Email

madbosnie@gmail.com

Rekeningnummer

NL72 INGB 0009 6613 79

MADBosnië- Make a Difference is een initiatief dat in 2012 is opgericht door Nicole van Rijthoven.

Wij zijn enthousiast, innovatief, gemotiveerd en doelgericht. Visie Niets is te gek voor ons, daardoor maken wij het verschil!

Tot grote ontsteltenis ontdekte zij door samenwerking met lokale NGO Snaga Žene dat er na het einde van de burgeroorlog in 1995 nog veel ontheemde families woonachtig zijn in de destijds door VN gebouwde vluchtelingenkampen. De mensen die nog steeds in de vluchtelingenkampen wonen voelen zich vergeten en hebben weinig uitzicht op een betere toekomst. De enige organisatie die zich bekommert om deze doelgroep is Snaga Žene, waarmee MADBosnië – Make A Difference in de afgelopen jaren een prettige en vruchtbare samenwerking heeft opgebouwd. De bewoners van de kampen zijn door de jaren heen vertrouwd geraakt met de bezoeken van MADBosnië – Make A Difference.  MADBosnië – Make A Difference werkt al een aantal jaar om de zelfredzaamheid en zelfsturing van de bewoners te vergroten door het uitvoeren van kleinschalige projecten. Door middel van jaarlijkse projectreizen voor vrijwilligers en/ of studenten biedt zij een kans om bij te dragen aan ontwikkelingshulp, geven ze voorlichting over de oorlog en creëren ze bewustwording bij Nederlandse (jong)volwassen.

MADBosnië – Make A Difference is tot op heden vooral actief op vluchtelingenkampen in Tuzla, maar wil zich in de toekomst ook richten op andere gebieden. Gebieden in Bosnië- Herzegovina waar behoefte is aan ondersteuning en projecten die bijdragen aan het versterken van eigen kracht, zelfsturing en zelfredzaamheid van de lokale bevolking.