Telefoonnummer

06-18941676

Email

madbosnie@gmail.com

Rekeningnummer

NL72 INGB 0009 6613 79

In oktober 2022 zijn we als stichting met een gesponsorde bus vertrokken naar Bosnië. Gevuld met Kleding, knuffels en verzorgingsproducten, allemaal gesponsord door mensen uit Nederland.

Aangekomen hebben we kledingpakketten gemaakt en uitgedeeld in het vluchtelingenkamp Jezevac. Later heeft de NGO Snaga Zené, waarmee wij samenwerken, de overgebleven kleding, knuffels en verzorgingsproducten verdeeld onder de mensen die het nodig hebben, zo ook in het vluchtelingenkamp Visca.

Naast deze kledingpakketten hadden we genoeg geld opgehaald om ook voedselpakketten te kunnen uitdelen. In overleg met de bewoners van het vluchtelingenkamp is er besloten wat er in deze pakketten terug moest komen. Waarbij uiteindelijk ook de behoefte was om producten zoals wasmiddel daaraan toe te voegen.

We hebben tijdens ons bezoek de stand van zaken kunnen opnemen omtrent de omstandigheden van de overdekte moestuinen. Welke gezinnen hebben nog recht op een overdekte moestuin en bij welke gezinnen die al een overdekte moestuin hebben zijn reparaties nodig. Deze informatie hadden we nodig ter voorbereiding om een nieuw project.

Voor dit nieuwe project is er ook gesproken met de docent van de basisschool die op het vluchtelingenkamp gevestigd is. De docent gaf aan dat er behoefte is aan een extra lokaal. Er is op dit moment één lokaal waar alle kinderen van het kamp tot 12 jaar in les krijgen. Dit betekent dus veel leeftijds- en niveauverschillen. De docent wil graag de groep splitsen om zo beter gedifferentieerd les te kunnen geven.

In deze week kregen we ook de mogelijkheid weer om sokken op te kopen. De handgemaakte Bosnische sokken worden gemaakt door vrouwen uit het vluchtelingenkamp Jezevac. In de tijd van Covid was het erg lastig om de sokken te laten opsturen. Samen met de vrouwen die deze handgemaakte sokken maken hebben we een nieuwe prijs vastgesteld. Waarbij rekening wordt gehouden met de inkoop van benodigdheden en het stukje salaris wat er ook in zit.
We hebben veel sokken kunnen meenemen en deze uiteindelijk kunnen verkopen op de kerstmarkten in Nederland.