Telefoonnummer

06-18941676

Email

madbosnie@gmail.com

Rekeningnummer

NL72 INGB 0009 6613 79

Het Sokkenproject is opgezet in samenwerking met de NGO Snaga Zene. In oktober 2019 hebben wij de vluchtelingenkampen weer bezocht. Dit korte tripje stond in het teken om een inventarisatie te maken van alle overdekte moestuinen en samen met de NGO Snaga Zene te bekijken wat voor projecten/ondersteuning er nog meer nodig is.

Tijdens ons bezoek in het vluchtelingenkamp Jezevac ontstond er een nieuw project. De vrouwen in het vluchtelingenkamp maken handgemaakte, van echte wol, Bosnische sokken. Zij maken dit voor eigen gebruik, maar ook voor de verkoop. Wij kregen het idee om deze mooie handgemaakte sokken te verkopen in Nederland (credits to: Ellen van der Jagt).

We hebben wat sokken meegenomen en een bestelling gedaan bij de vrouwen die deze sokken maken. In Nederland hebben we op verschillende kerstmarkten gestaan en de verkoop van de sokken was een groot succes. Twee keer hebben we vanuit Bosnië een lading handgemaakte sokken van echte wol ontvangen. Vanuit Snaga Zene konden we ook doosjes thee verkopen. Deze thee is op biologische en natuurlijke wijze gemaakt door vrouwen uit andere vluchtelingenkampen. De verpakking van de thee neemt Snaga Zene op zich en heeft zo werkgelegenheid kunnen creëren voor andere jongvolwassenen die in het vluchtelingenkamp Jezevac wonen. Meer informatie over samenwerking met de NGO Snaga Zene en het theeproject vindt u bij doorlopende projecten.

Doordat dit project een groot succes blijkt te zijn zullen we hiermee doorgaan. In afstemming met de NGO Snaga Zene en de vrouwen uit het vluchtelingenkamp worden er goede afspraken gemaakt omtrent de kosten. MADBosnië – Make A Difference zal de kosten op zich nemen van het materiaal wat van te voren gekocht moet worden. Op deze manier hebben de vrouwen geen inkoopkosten. De vrouwen krijgen per paar sokken betaald, afhankelijk van de grote van de sokken worden hier vaste prijzen voor vastgesteld. Wij of de NGO Snaga Zene zal ervoor zorgen dat de vrouwen betaald worden bij het aanleveren van de sokken. MADBosnië – Make A Difference zal ook zorg dragen voor de transport kosten.

Bij de verkoop van de sokken in Nederland gaat het opgebrachte geld in eerste instantie naar de vrouwen die de sokken hebben gemaakt, daarnaast wordt het geld geheel gebruikt voor de aanschaf van materiaal, transportkosten van de sokken en onze andere projecten.

U kunt onze Event pagina in de gaten houden waar het mogelijk is deze sokken te kopen.