Telefoonnummer

06-38701311

Email

madbosnie@gmail.com

Rekeningnummer

NL72 INGB 0009 6613 79

Ondersteuning van werkgelegenheidsproject NGO Snaga Žene

Wij willen door middel van een crowdfundingsactie proberen om sponsorgeld te werven voor het investeren in het bestaande werkgelegenheidsproject van Snaga Žene. Zij hebben een project opgezet waarmee zij medicinale kruiden verbouwen waar zij thee en olie van produceren. Door dit project hebben zij voor meerdere vrouwen in het kamp een baan kunnen realiseren. Echter kampen zij met tegenslagen waaronder het slecht functioneren van de thee-verpakkingsmachines. Hierdoor loopt het productieproces vast. Door het verzamelen van donaties en organiseren van een crowdfundingactie willen we geld inzamelen zodat zij reparaties of nieuwe middelen kunnen aanschaffen.

Waarom is dit project zo belangrijk? 

De NGO Snaga Zene heeft dit project opgestart om vrouwen uit vluchtelingenkampen aan het werk te helpen. Er zijn grote overdekte moestuinen in een nabij gelegen gebied gecreëerd waar de vrouwen kunnen werken. Dit project vindt bijvoorbeeld plaats in Srebrenica. Naast dat de vrouwen hiermee een inkomen hebben zorgen de dagelijkse werkzaamheden ook voor rust, structuur en traumaverwerking. Het project geeft de vrouwen een toekomst.

 

Projectreizen organiseren voor vrijwilligers en studenten ROC Ter AA te Helmond

Wij willen projectreizen voor vrijwilligers en/of studenten blijven organiseren die bij willen dragen aan ontwikkelingshulp en interesse hebben in voorlichting over de oorlog in Bosnië- Herzegovina. De projectreizen voor de studenten van het ROC Ter AA te Helmond fungeren als onderdeel van een studiereis. Deze studiereis wordt gekoppeld aan het vak burgerschap, competenties waar de studenten zich in ontwikkelen zijn onder andere het kritisch denken en kennis van mensenrechten, het bevorderen van maatschappelijke en politieke betrokkenheid, het ontwikkelen van respect voor elkaar en leren samenwerken.

 

Doneren van ingezamelde middelen

Tijdens onze bezoeken brengen wij regelmatig ingezamelde middelen mee om uit te delen op de kampen. Hierbij kun je denken aan tweedehands kleding, speelgoed, voedselpakketten, naaimachines, verbanddozen en incontinentiemateriaal.